Trends en inspiratie voor HoReCa-interieurontwerp

Met het verstrijken van de tijd groeit het veld van gastvrijheid en verandert het net zo snel als mode. Omdat de concurrentie tussen HoReCa-locaties groot is, ligt de sleutel tot succes in het differentiëren van ontwerp.

Geef jouw lokaal een unieke identiteit door een speciaal, aangenaam interieurontwerp dat iedereen zich comfortabel laat voelen.

Het is belangrijk dat jouw lokaal trendy is, omdat dit het welzijn van jouw klanten bepaalt en ervoor zorgt dat ze zich welkom voelen. We zien dus, een cirkel van welzijn, een “what goes around comes around” met een positieve betekenis.

De trends in interieurontwerp zijn veel veranderd, van de industriële stijl in koude kleuren tot prachtige decoratiestukken, materialen zoals fluweel, gouden afwerking, pastelkleuren en hout dat warmte inspireert. Speel met de nieuwe coole trends of voeg gewoon enkele nieuwe elementen toe om de uitstraling van de locatie te vernieuwen en meer klanten te trekken.

 

Trends die in 2019 bovenaan stonden:

  1. Less is More. Minimalisme
  2. Planten
  3. Houten panelen en decoratie
  4. Pastelkleuren
  5. Unieke behang

 

1. Less is more

Zoals de titel al zegt, betekent minder meer. Het gaat langs de lijnen van eenvoud en een schoon en helder ontwerp.

Een paar belangrijke elementen kunnen een eenvoudige uitstraling en een mooie esthetiek geven aan elke ruimte. Deze stijl heeft een sterke visuele impact en geeft de plek een moderne, frisse uitstraling.
Als jouw klanten overwegend jong zijn, zal een dergelijke ruimte hen aantrekken en zullen ze het geschikt voor hen vinden.

Het belangrijkste element kan de bar, de houten panelen, een afzonderlijk meubelstuk of zelfs een decoratie zijn. Hoe minder onderscheidende elementen er zullen zijn, hoe zichtbaarder het hele decor zal zijn, met een luchtige uitstraling.

 
Coffee Shop in Hong Kong


The Budapest Café, Chengdu China


No. 19 café by Biasol, Australia

 

2. Planten

Enkele trends van vorig jaar kunnen wij nog terugvinden. De gunstige invloed die planten op mensen hebben, zorgt ervoor dat restaurantbeheerders ruimtes met veel planten op hun locaties creëren.


The Botanist, Vancouver


The Thompson, Chicago


BAM karaoke box, Paris

Ongeacht de stijl van het hotel, restaurant, café, bistro of bar, je kunt altijd natuur muren, planten en bloemen plaatsen. Deze natuurlijke elementen zullen er geweldig uitzien en het gevoel van comfort verbeteren.

 

3. Houten panelen en decoratie

Een nieuwe trend geliefd bij ontwerpers en die steeds populairder is geworden, is het gebruik van houten panelen op de muren, op de bar en op het plafond, in verschillende vormen. Het gebruik van hout geeft de klanten het gevoel van warmte en een gezellige, gastvrije ruimte.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe houten panelen kunnen worden geplaatst. Neutrale, aarde kleuren en hout spelen een belangrijke rol bij het creëren van een outdoor ervaring binnenshuis. Het gebruik van meerdere materialen en verschillende structuren kan een lokaal onmiddellijk transformeren.

 

4. Pastelkleuren

Dit is een van onze favoriete trends dit jaar. Meer en meer restaurants hebben de trend van pastelkleuren overgenomen, die warmte en een gevoel van comfort inspireert, iets dat zeer gewild is bij klanten.
Door een uitgebalanceerde mix van pastelkleuren zoals poederroze, lichtgroen, lichtblauw en geel te gebruiken, creëer je een aangenaam modern interieur.

Piada Confluence, France

Je kunt deze kleuren gebruiken op muren, stoelen, tafels en zitplaatsen, zelfs decoraties, om een speelse, trendy ruimte te vormen.


Restaurant No2


Pink Cafe, London

North Audley Cantine – Mayfair, London

 

5. Unieke behang

Dit jaar was het jaar van uitgesproken kleuren, grafische elementen en unieke behang. Een modern interieurontwerp waardoor je het gevoel hebt dat je in een hoek van de jungle wandelt.

De creativiteit achter dit concept mag geen grenzen hebben, dus het behang kan op een hele muur, op een bar of op een scheidingswand worden geplaatst. Kan de hele look van een interieur veranderen. Wij hebben dit tot nu toe tegengekomen in hotels, restaurants, bars, cafés en bistro’s.

 

Je kunt jouw lokaal van de anderen onderscheiden tegen minimale kosten, omdat dit soort behang niet erg duur is.

La Parada del Mar, Cape Town


Arroyo Hotel, Argentina