Wat voor soort meubilair moet je kiezen voor jouw bistro / café?

Cafés worden steeds populairder met het verstrijken van de jaren. Ze zijn de ontmoetingsplaatsen tussen vrienden geworden, maar ook de plaatsen waar nieuwe vriendschappen gevormd worden. Dit kan worden gezien in het licht van het stijgende koffieverbruik in de afgelopen jaren. De landen waar we de meeste koffieliefhebbers vinden, zijn Noorwegen, IJsland, Denemarken en Zweden. Voordat ze genieten van de door jou aangeboden heerlijkheden, zullen jouw klanten het interieurontwerp van het lokaal opmerken, dat als visitekaartje voor jouw bedrijf zal dienen.
Klanten passeren de drempel van jouw lokaal omdat ze zich goed willen voelen en willen genieten van een aangename sfeer, beginnend met wat ze consumeren tot het ontwerp van de plek en het comfort van het meubilair waarop ze zitten.

Form cafe, Cluj-Napoca, Roemenië

Dus de vraag die wordt gesteld vóór de grote opening is wat voor soort ontwerp jouw lokaal zal hebben. Er is een breed scala aan stijlen om uit te kiezen, maar het is belangrijk om bij één te blijven. Het is onmogelijk om ze allemaal te combineren en een aantrekkelijk ontwerp te krijgen. Eens de stijl van jouw lokaal is gekozen, is het noodzakelijk om de meubels te kiezen die de ruimte zullen complimenteren. De voor meubels gebruikte materialen moeten van hoge kwaliteit zijn, dit aspect zijnde uiterst belangrijk.
Het meubilair moet speciaal zijn ontworpen voor weerstand tegen intensief gebruik. Hoewel je geneigd bent te geloven dat je hetzelfde effect krijgt met goedkopere meubels, is dat helemaal niet het geval. Meubels die niet zijn ontworpen om intensief gebruik te verwerken, kunnen worden gechipt, bekrast of gebroken. Horeca-meubels zullen op de lange termijn winstgevender zijn, dankzij de hoogwaardige afwerking. Laten we een concreet voorbeeld nemen: Een houten stoel met gestoffeerde zitting. Dit zal worden uitgerust met een spons met hoge dichtheid, die slijtvastheid biedt. Het zal worden afgewerkt met polyurethaanvernis, dat intensief gebruik ondersteunt. Ook is het meubilair aanpasbaar. U kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en texturen, zodat het meubilair perfect aansluit bij de stijl van de locatie. Heb ik je nu overtuigd?


Bricks, Cluj-Napoca, Roemenië

Een factor die het verschil maakt tussen een aangename en een onaangename omgeving is de verlichting, dus er moet veel belang worden gehecht aan deze richting. Warm licht moet worden gekozen om het gevoel van comfort en intimiteit te geven. Het licht mag niet te sterk maar ook niet te zwak zijn om het voor de oog aangenaam te maken. Je wilt geen koud en extreem sterk licht in jouw lokaal, waardoor het gevoel van ongemak ontstaat. Bonus! Je kunt de ruimte decoreren met tinten van rood en oranje, die onbewust de eetlust stimuleren. Het is ook raadzaam om in de decoratie tinten van blauw of groen te gebruiken, die het ontspannende effect hebben.


Brewtiful, Cluj-Napoca, Roemenië

Het interieurontwerp van een bistro of café moet worden geleid door de volgende concepten:

Wil je dat dit een rustige en comfortabele plek wordt waar klanten uren kunnen doorbrengen? Voor dergelijke klanten die vrienden ontmoeten of werken of boeken lezen, is het noodzakelijk om een ontspannende plek te hebben, in een rustige sfeer.
Het ideale meubilair moet in dit geval comfortabel en gestoffeerd zijn, elementen die ontspanning en verwennerij inspireren. Voor sommige klanten kan jouw café hun schuilplaats zijn, waar ze hun lichaam in de bank laten zinken, na een hectische en stressvolle dag. Om het thuis gevoel te ervaren, zullen felle kleuren en huiselijke decoraties aanzienlijk helpen, en je klanten zullen terugkomen en het lokaal aan vrienden aanbevelen.

Coffee fellows, Düsseldorf, Duitsland

Voor een dergelijke locatie zou het ideaal zijn als de stoelen armen hebben. De zitting en rugleuning moeten ruim en gestoffeerd zijn voor extra comfort. De tafels moeten van gemiddelde grootte zijn, waarop gemakkelijk een laptop en een koffiemok passen. Voor de dagen dat een grotere groep mensen samenkomt, zijn de lange zitplaatsen en tafels die tegen elkaan geplaats kunnen worden perfect. Creëer een verbinding, inspireer hen met een gastvrije sfeer, waar ze hun zorgen bij de deur kunnen laten.

Coffee fellows, Düsseldorf, Duitsland


Form cafe, Cluj-Napoca, Roemenië

Wil je dat dit een plek wordt waar jouw klanten gehaast hun koffie opdrinken, voordat ze teruggaan naar hun verantwoordelijkheden? De soort klanten die haast hebben, snel iets willen eten, koffie drinken en weggaan. Voor een dergelijke locatie is het noodzakelijk om volledig duurzaam, veelzijdig en lichtgewicht meubilair te hebben. Onze aanbeveling zou zijn om houten of metalen stoelen te gebruiken omdat jouw klanten niet erg comfortabel willen zijn, aangezien ze haast hebben. Stapelbare stoelen zijn een goed idee, omdat je de vrijheid hebt om de plek te veranderen van een rustige plek in een drukke plek, met livemuziek. Je zult met veel gemak ruimte kunnen creëren, zodat er vrij gedanst en bewogen kan worden.


Stoel Ginger

Wil je dat dit een plek wordt om verpakte producten te verkopen, het type to go café? Dit type café heeft de neiging om te functioneren als een goed geoliede machine, met veel ruimte voor constante beweging en agitatie. Het interieur moet eigentijds zijn en een moderne uitstraling hebben. Het meubilair dat in deze situatie geschikt is, moet natuurlijke materialen bevatten, in heldere kleuren, om frisheid en vitaliteit te bieden. Als je koffie to go wilt verkopen, zorg er dan voor dat je voldoende ruimte overlaat voor klanten die in de rij staan om te bestellen, zonder de andere mensen die van hun koffie willen genieten in een comfortabele ruimte te storen.


Brewtiful, Cluj-Napoca, Roemenië

De locatie en het meubilair zijn de belangrijkste beslissingen die je moet nemen, zodat jouw café een echt succes wordt. Het unieke interieurontwerp en het professionele meubilair kunnen de enige aspecten zijn die je van jouw concurrenten zullen onderscheiden.
Hoe kun je alles haalbaar maken? Neem contact met ons op en wij helpen je de best mogelijke oplossingen te vinden. Concept, meubilair, ontwerp, implementatie … Je wilt ze, wij hebben ze!
Vergeet ons niet te volgen op Instagram, Facebook, LinkedIn voor inspiratie en meer unieke ideeën.